file-empty cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right

Nu är ansökan för KVISTs mentorprogram öppen

KVISTs mentorprogram är just nu öppet för ansökningar för både mentorer och studenter. Vi har intervjuat ordförande Linda Lönneberg och hon berättar lite mer om vad mentorprogrammet innebär.

Nu är ansökan till nästa års mentorprogram öppen. Hur känns det? 
Det känns jättekul att vi kan driva föreningen framåt och fortsätta med vårt mentorprogram. Jag har varit med i KVIST sedan starten 2015 och jag tycker att det är både ärofyllt och roligt att få vara ordförande. Jag är också med och bidrar i mentorprogrammet, vilket verkligen är något jag brinner för.

Varför är KVIST och vårt mentorprogram viktigt? 
Det är ett bra verktyg för att vi långsiktigt ska kunna arbeta för att få en mer hållbar och jämställd bransch. Det hoppas vi kunna göra genom vårt mentorprogram och seminarier för både studenter och för oss som arbetat i branschen ett tag.

”Klyftan mellan studietiden och arbetslivet kan upplevas som ganska stor då det sällan finns någon praktik i studieplanen. Ett sätt att minska klyftan kan vara att delta i den här typen av nätverk”, säger Linda Lönneberg, ordförande för KVIST. 

Vad får jag ut av programmet som mentor? 
Det är förstås lärorikt att lyssna till en student och inspireras av nya idéer och nya sätt att tänka. Som mentor får du också en halvdagsutbildning i coaching inom mentorteknik där du lär dig att uttrycka och formulera dig på ett bra sätt.

Vilka kan bli medlemmar i KVIST? 
KVIST är till för alla kvinnor som arbetar eller studerar till arkitekt eller ingenjör. Alla kvinnor som arbetar som arkitekt eller ingenjör kan ansöka om att bli mentorer åt de som studerar och snart ska ut i arbetslivet. Efter att ansökningsperioden är slut tilldelas studenterna varsin mentor från oss som de kan få stöd, råd och tips från.

Hur är upplägget för mentorprogrammet? 
Mentorprogrammet genomförs en gång per år i olika städer runt om i landet. Varje mentorpar matchas noggrant för att bägge ska få ett utbyte. Totalt träffas paret minst sex gånger under de fem månader som programmet pågår och alla grupperna träffas gemensamt vid uppstart och avslut.

Var ansöker man? 
Det gör man här på vår hemsida!