file-empty cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right

Möt Linda Lönneberg – KVISTs nya ordförande

Linda Lönneberg har utsetts till ny ordförande för KVIST. Hon har varit med i nätverkets styrelse sedan starten 2015 men har nu fått ta över ordförandeklubban efter Åsa Jacobsson.

Grattis! Hur känns det?
Det är både hedrande och spännande att få ta över ett av Sveriges största kvinnliga nätverk för ingenjörer och arkitekter. Åsa Jacobsson har gjort ett bra arbete och nu ska jag ta vid och fortsätta utveckla KVIST i riktningen hon satt ut.

Varför behövs nätverk som KVIST?
Fördelningen av kvinnor och män inom vår bransch är fortfarande snedvriden och vi måste alla tillsammans bli bättre på att attrahera en mer mångsidig grupp av människor. Jag tror mycket handlar om att lyfta förebilder och att skapa utrymmen där kvinnor kan träffas, byta erfarenheter och nätverka. För oss i KVIST innebär det konkret att vi exempelvis anordnar seminarier för studenter där de kan träffa nya kontakter och förebilder i branschen. Vi kommer också ha inspirerande föreläsningar för våra redan yrkesverksamma medlemmar.

Vad ser du mest fram emot att genomföra under året?
Det är mycket spännande saker som är planerade. Vi ska bland annat genomföra en rad intressanta seminarier men jag ska inte sticka under stolen med att jag brinner väldigt mycket för vårt mentorprogram. I år ska vi utöka det rejält och jag hoppas att intresset är lika stort i år som i fjol, då vi fick rekordmånga ansökningar och nu ska vi hjälpa fler studenter att få en mentor.

Vad gör du när du inte engagerar dig i KVIST?
På dagarna arbetar jag som ansvarig för affärsområde VVS-design på teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang. Tiden utanför arbetet spenderar jag helst med mina barn eller ute i löpspåret.

KVIST grundades 2015, hur ska 3-årsdagen firas?
Ja, tiden går så fort! För att fira att vi funnits i tre år så ska vi anordna ett födelsedagsmingel för alla våra medlemmar och följare. Jag lovar att vi går ut med mer information så snart vi kan men det ska bli väldigt roligt samla hela nätverket under en kväll.