file-empty cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right

”Mentorprogrammet har varit otroligt givande”

I april avslutas KVIST:s andra omgång av mentorprogrammet. Vi har pratat med en student och en mentor som har deltagit i programmet för att höra vad de har lärt sig och vad de tar med sig från sina samtal.

Anna Paulsen är 27 år gammal och är för tillfället bosatt i Malmö. I juni avslutar hon sin tvärvetenskapliga utbildning Bygg miljö/Urban arkitektur på Malmö Högskola.

Hej Anna!
Du har haft en mentor från KVIST, hur har det varit?
Det har varit toppen! Jag har fått följa en stark kvinna i branschen, vilket har gett mig en större inblick i arkitektyrket. Jag har utvecklats både på en professionell och privat nivå. Jag har fått hjälp med att hitta vad som kan bli min plats i byggprocessen, något som tidigare har känts otydligt då jag kommer från ett tvärvetenskapligt program.  Men jag har även utvecklats som person då min mentor har pushat mig att våga mer och att verkligen se de möjligheter och verktyg som finns, bara man letar.

Vilken är den viktigaste lärdomen du tar med dig?
Det är fantastiskt att ta sig tid att träffa och möta nya människor! Vi har haft givande och roliga stunder med högt i tak där det ibland känns som att vi varit vänner länge. Viktoria har även fått mig att inse att allt är möjligt och att man skall ta hjälp av sina kontakter i största möjliga mån.

Skulle du rekommendera andra att söka till mentorprogrammet?
Ja, absolut! Att ha någon som har kunskap om branschen, som kan fungera som ett bollplank och stöd eller en person att bara ventilera tankar med är något jag tror alla behöver. Tack Viktoria och KVIST för denna möjlighet!

Viktoria Ljungberg arbetar som arkitekt på Projektengagemang och har varit mentor för Anna Paulsen genom KVIST-nätverket.

Hej Viktoria Ljungberg!
Vad har du fått ut av mentorprogrammet?
En ny och spännande relation – såväl privat som professionell, egna kontakter inom koncernen och förståelse för hur viktig en insiderkontakt kan vara för en någon i början av sin karriär.

Vilken är den viktigaste lärdomen du tar med dig?
Hur mycket någons öppenhet, nyfikenhet och positivitet kan sporra någon annans vilja och styrka. Hur viktigt det är att lyssna på vad någon annan vill och hur någon annans behov ser ut innan man själv återkopplar med funderingar och idéer.

Hur känner du att din roll som mentor har fungerat?
Kanske lite klyschigt, men jag tror att min inställning ”friskt vågat, hälften vunnet” i samband med min roll som ett nyfiket bollplank har hjälpt till att locka fram säkra svar från min nya vän och kanske framtida kollega.

Avslutningsvis, skulle du rekommendera andra att bli mentorer?
Verkligen, det skulle jag absolut rekommendera!