file-empty cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right
Välkommen på after work med KVIST

”Mentorprogrammet är inspirerande, lärorikt och utvecklande”

KVISTs mentorprogram börjar lida mot sitt slut för den här gången och en av dem som har medverkat som adept i årets upplaga är studenten Soulin Molla.

Soulin Molla studerar sista året på KTHs byggnadsingenjörsprogram med inriktning arkitektur. Med examen hägrande ringde vi upp Soulin för att ta reda på vad hon har tyckt om att medverka i KVISTs mentorprogram.

Hej Soulin, varför sökte du dig till mentorprogrammet?
När jag såg en annons om KVISTs mentorprogram tyckte jag att det verkade intressant och jag blev inspirerad av idén att kvinnliga arkitekt- och ingenjörsstudenter kan få stöd av kvinnor som jobbar i branschen. Just stöd är också något jag har fått.

På vilket sätt då?
Min mentor Filippa har stöttat mig genom att lära mig mycket om hur man söker jobb, vad man kan förvänta sig av första jobbet och introducerat mig för värdefulla kontakter inom branschen. Hon har till och med varit med och valt ut en passande bild till mitt CV. Vi har även kunnat diskutera saker på ett personligt plan – precis som med en vän eller en storasyster!

Vad har ni gjort under månaderna som har gått?
Vi har träffats vid fyra tillfällen men om jag har haft några frågor eller funderingar har jag egentligen kunnat kontakta henne när som. Vid de tillfällen vi har träffats har vi pratat om både det ena och det andra över en trevlig lunch eller fika. Jag har även fått gå på ett studiebesök på KVISTs initiativtagare PEs arkitektkontor i Stockholm.

Hur skulle du sammanfatta din upplevelse av KVISTs mentorprogram?
Att det har varit väldigt inspirerande, lärorikt, och utvecklande – både på ett privat och professionellt plan. Filippa har verkligen varit en förebild och inspirationskälla för mig och jag känner definitivt att jag valt rätt bransch att utbilda mig inom efter att jag deltagit i mentorprogrammet. Jag kan varmt rekommendera andra studenter att söka till nästa omgång!

Läs vad andra har tyckt om att vara med i mentorprogrammet